13 Nisan 2020 Pazartesi

RUH


 
Korona Günleri

Ruh

 

Ruhlarımız boşlukta kaybolur belirsizlikte ortaya çıkar. Ruhların parıldadığı alanlardır belirsizlik alanları. Belirsizliğin olmadığı alanlar; insanlara evlere şehirlere uygarlığa bizlere teslim edilmiştir. Bu belirlenmiş alanlar adeta teknoloji ve medeniyet ve konforla ilmek ilmek döşenmiştir. Olasılıktan doğan her şey o kadar bilimsel o kadar metodiktir ki ruha buralarda yer bırakılmamıştır. Evet, tabii ki bunların hiç biri olmadan yaşamamız mümkün değildir.

Belirsizlik baş etmekte çok zorlandığımız bir duygu. Her şeyin geçici olduğu bilgisini görmezlikten gelerek konfor alanlarımızı korku tünellerimize döndürüyoruz. Güvende olmak adına her şeye sahip olmak istiyoruz. Tıka basa ağzına kadar doldurduğumuz hayatlarımızın boşluktan ibaret olduğunu görmek, bir korona günlüğüne bağlı olması çok mu şaşırtıcı? Bu boşlukta o kadar kaybolmuşuz ki, ruhumuzla buluşmak belirsizlikle yürümek bizi şaşkına çeviriyor.

Hayat belirsizlikle ilerliyor. Yaşam her an yaratılıyor. Hangimiz neyi ne kadar biliyoruz ki. Her bir sonra ki anı sonsuz olasılık içerisinden seçip alıyoruz. Ruhumuza izin vermek aklımızın ucundan bile geçmiyor. Adeta bütün bilgi bizim ellerimiz altında. Akılla düzene sokuyoruz. Ama ki ruha alan açılmamış bir köşeye kıstırılmış hayattan ne bekleye biliriz ki. Her şeyi hazır bulduğumuz ezbere giden sınırlanmış bir hayat aslında ölümle eş değer bir yaşanmazlıktır. Belirsizlik ise sonsuz seçimlerin olduğu alabildiğine geniş hayal bile edemediğimiz bir alan.

Kendini bu boşluğun dışında bulup, belirsizlik alanına teslim olmak ve orada ruhunla birlikte nasıl olması gerektiğini düşünmek yerine, ne olmalıya odaklanmak sana seni hatırlatacak. Hafif bir müzik eşliğinde kendini dans ederken bulacaksın. Sanat yapar gibi oyun oynar gibi

 

 

İris

Nisan 2020

2 yorum:

  1. Belirsizlik; özgürleştirir tüm sınırlamalardan, bağımlılıklardan..
    Ruh'una sağlık canım benim..

    YanıtlaSil
  2. Bu cümlen de yazıya ne kadar yakışırdı ... sevgide bir olalım canım benim

    YanıtlaSil